Sidst opdateret:
23. okt '14 kl. 19:29 af GR
tirsdag 24. november 2015 kl. 13:20 | 2 kommentarer

Så er det tid til endnu et SAMS månedsmøde. SAMS’ fremtid i Aalborg er desværre lidt usikker, da foreningens medlemmer her i byen alle er på studiets ældste semester, og dermed er færdig til sommer. Hvis du har interesse for Almen medicin og ønsker flere

Så er det tid til endnu et SAMS månedsmøde. SAMS’ fremtid i Aalborg er desværre lidt usikker, da foreningens medlemmer her i byen alle er på studiets ældste semester, og dermed er færdig til sommer. Hvis du har interesse for Almen medicin og ønsker flere arrangementer som henvender sig til dette speciale, så kom endelig til månedsmødet og hør mere om, hvad SAMS er. Det bliver den 1. december kl. 16.00 i Lokale 403 i Forskningens Hus.

Dagsorden
1. Næste semester – idéer til arrangementer
KBU i Almen Praksis
Andre?
2. Planlægning af GF i april 2016
3. Fremtidsudsigter for SAMS – nogle løsningsmuligheder?
4. Evt.

Link til tilmelding

Så er vi i samarbejde med PSM Aalborg klar med et foredrag om "Patienter med psykiatrisk lidelse i almen praksis" med almen praktiserende læge Kirsten Freund og psykiater Morten Kjølbye. Det foregår den 19. november kl. 16.30 i auditoriet på Forskningens

Så er vi i samarbejde med Psykiatrisk Selskab for Medicinstuderende klar med et foredrag om "Patienter med psykiatrisk lidelse i almen praksis" med almen praktiserende læge Kirsten Freund og psykiater Morten Kjølbye.

Det foregår den 19. november kl. 16.30 i auditoriet på Forskningens Hus. Der er 60 pladser som fordeles efter først til mølle!

Tidsplan og indhold:
16.30-17.00: 
Den almen praktiserende læge Kirsten Freund fortæller om patienterne med psykiatriske lidelser, som man kan se i almen praksis. Hvilke patienter kan det være, hvor meget tager det af ens tid, hvilke diagnoser, problemstillinger, behandling osv. 

17.00-17.30:
Psykiater Morten Kjølbye fortæller om de patienter der ender i psykiatrien. Hvilke patienter ender i psykiatrien, hvad gør man når en patient skal indlægges, visitationskriterier i psykiatrien, samarbejde mellem almen praksis og psykiatrien når patienten udskrives osv. 

17.30-17.45:
PAUSE med kaffe og kage.

17.45-18.30: 
Kirsten Freund præsenterer en række cases som Morten Kjølbye vil kommentere på.

Tilmelding via Eventbrite

mandag 2. november 2015 kl. 13:17 | 0 kommentarer

Har du overvejet at være praktiserende læge? Har du tænkt over om du engang skal starte din egen praksis? Måske overvejer du at flytte til Udkantsdanmark og arbejde der? Måske er det netop disse ting, som du absolut ikke har lyst til? Uanset hvilke tanker

Har du overvejet at være praktiserende læge? Har du tænkt over om du engang skal starte din egen praksis? Måske overvejer du at flytte til Udkantsdanmark og arbejde der? Måske er det netop disse ting, som du absolut ikke har lyst til? Uanset hvilke tanker du gør dig i forbindelse med til- og fravalg af Almen Medicin, så kom til foredrag med Almen Praktiserende læge Merete Hansen.

Merete driver solopraksis i Hurup og vil den 2. november komme hele vejen til vores ”storby” Aalborg og fortælle om hvordan det er at drive en praksis alene, og hvilke tanker man gør sig i forbindelse med dette. Herudover vil hun også komme ind på arbejdet i Udkantsdanmark, og hvordan det er at arbejde der og hvorfor hun netop har valgt at slå sig ned i Hurup.
Det foregår mandag den 2. november kl. 17.00-19.00 i Auditoriet på Forskningens Hus. Der vil være kaffe og lækker kage.

Tag din studiekammerat med. Det er gratis og I behøver ikke medlemskab af SAMS. Vi glæder os til at se jer!

Tilmelding på facebook.

NB: Vi er opmærksomme på at arrangementet beklageligvis ligger samtidig med et andet arrangement i Aalborg og håber ikke at der er for mange der kommer i klemme. Merete er interesseret i at komme en tur forbi Aalborg igen næste semester, hvis der er interesse for det.

Udfordringerne for almen praksis i Region Nordjylland er store pga lægemanglen og utilstrækkelig rekruttering af yngre almenmedicinere. Etablering af lægeuddannelsen i Aalborg og et øget optag af studerende (p.t. 100) håber vi kan være med til at afhjælpe

Hvordan kan vi ændre organisationen i almen praksis?

Udfordringerne for almen praksis i Region Nordjylland er store pga lægemanglen og utilstrækkelig rekruttering af yngre almenmedicinere. Etablering af lægeuddannelsen i Aalborg og et øget optag af studerende (p.t. 100) håber vi kan være med til at afhjælpe problemet – om 10-15 år! Det kan befolkningen ikke vente på. Så hvad kan almen praksis og Regionen gøre for at afhjælpe problemet her og nu? Enkelte praksis har ændret i deres organisation for at kunne betjene flere patienter. Hvad har de gjort og kan andre praksis lære af deres erfaringer? Det skal mødet d. 17. september handle om.

Ordstyrer professor Niels Bentzen

Vil man som studerende have en plads i bussen, skal man tilmelde sig på samsaalborg@gmail.com. Der er afsat 10-12 pladser til studerende, som uddeles efter først-til-mølle princippet.

15.00-  Afgang med bus fra Forskningens Hus, Sdr. Skovvej 15, Aalborg

16.30-17.00 Samling og forfriskning på Dokken i Thisted

17.00-17.05   Velkomst. Institutleder Søren Pihlkjær Hjortshøj

17.05-17.15   Fakultets tanker om samarbejdet med almen praksis mht undervisning og eksamen i almen medicin. Dekan Lars Hvilsted Rasmussen

17.15-17.40 Organisationsudvikling som løftestang for arbejdsglæde og rekruttering – erfaringer fra Skjern og Region Midt. Praksisudviklingskonsulent læge Lars Foged

17.40-17.50 Udfordringerne og erfaringer fra ’Sløjfen’ i Aalborg Øst. Praktiserende læge Søren Olsson

17.50-18.00 Hvad gjorde jeg på Mors, da kollegerne forsvandt? Praktiserende læge Jørgen Saaby

18.00-18.10 ’Regionsklinikkerne’ er kommet for at blive - et stykke tid. Hvad kan vi lære af dem? Praktiserende læge Poul Erik Heldgaard

18.10-18.15  Strække ben o.a. DVT forebyggelse på ’stedet’

18.15-19.00 Diskussion om hvilke organisationsændringer, der vil være mest hensigtsmæssige i forhold til praksistype, geografi mm. Niels Bentzen

19.00-19.10 Hvordan ser PLO-RN på udfordringerne i lyset af dagens debat? Praksisudvalgsformand Annemette Alstrup

19.10-19.15 Kommende dialogmøder. Niels Bentzen

19.15-21.00  Middag, hvor debatten fortsætter i arrangerede ”summegrupper”

21.00 -  Busafgang til Aalborg. Forventet ankomst 22.30


Lyder blandet sekretær-sygeplejearbejde 35 t/u i Vamdrup i sommerferien som noget for dig?
Så se mere på vores jobportal, under "andre byer" :)

fredag 10. april 2015 kl. 14:09 | 0 kommentarer

Fed mulighed for lønnet praktikophold i Region Nordjylland til sommer!
Se mere under jobportalen!

søndag 15. marts 2015 kl. 20:21 | 0 kommentarer

Studentermedhjælper søges 25-30 t/ugentlig fra 05-08-15 til 11-12-15.

Se mere under fanen Lægedage nederst :-)

 


Lægerne Sand og le-Fevre i Aabenraa søger SAMS’er i 3 uger i sommerferien!

Jobbeskrivelse: Sekretær, telefonpasning, modtage patienter, bestille medicin, laboratoriearbejde, forefaldende praktiske opgaver. Evt. patientkontakter med blodprøvetagning o.lign.

Semesterkrav: Min. 6. semester. Kendskab til farmakologi og erfaring med patienter i klinikken.

Dato for ansættelsesstart samt -periode: Oplæring i 2 dage i uge 25 eller 26. 
Ansættelse i uge 27, 28 og 29.

Timeantal: 37 timer/uge.

Ansøgningsfrist: 01-04-15

Se mere på jobportalen :-)

torsdag 23. oktober 2014 kl. 19:29 | 0 kommentarer

SAMS Aalborg blev startet i foråret 2014, hvorfor der fortsat er stor mulighed for at få indflydelse i organisationen.

Målsætningen for organisationen er at skabe kontakt mellem de medicinstuderende og de alment praktiserende læger i Nordjylland. Med en sådan kontakt ønsker vi at hjælpe til praktik-/jobmuligheder for de studerende i praksis. Desuden er målsætningen at lave arrangementer i form af oplæg af praktiserende læger. Her er mulighederne store, da specialet omfatter utrolig mange emner. 

Følg os

På SAMS Aalborgs facebookside vil man kunne følge med i organisationens aktiviteter. 

SAMS - en interessegruppe under DSAM.
Dudal Webdesign