Sidst opdateret:
14. maj '14 kl. 09:41 af AT
Tilbage til blog oversigten
torsdag 5. december 2013 kl. 19:15
Lægedage
Lægedage

Det var med stor spænding at 5 SAMS’ere fra Aarhus drog mod København for at deltage i Lægedage – 5 kursusdage for praktiserende læger arrangeret af PLO. Lægedage er en årlig begivenhed som afholdes i Bella Centeret i uge 43. Hver dag var der kurser fra 9-17 med indlagte pauser til morgenbrød, frokost, kaffe og besøg på den store messe, hvor der var alt fra himmel og jord med tilknytning til almen praksis. Som SAMS medlem havde vi fået mulighed for at få en gratis kursusdag mod, at vi var medhjælper 1 dag.

Jeg startede ud med at være på kursus om onsdagen. Ved ankomst i foyeen mellem kl.  8-9 skulle man forsyne sig med et navneskilt, som fungerede som adgangsbillet. Her var der kaffe og morgenbrød til de sultne.

Kl. 9 startede 1. del af kurserne. Nogle kurser var lukkede og forbeholdt læger, der havde tilmeldt sig i god tid, men de fleste kurser var åbne, og så kunne man ellers vælge lige fra ”Luftvejsinfektioner i almen praksis – antibiotika – hvornår og hvornår ikke?” til ”Urinmikroskopi”. Generelt var der ca. 8 forskellige kurser i gang på samme tid, og emnerne varierede meget fra faglige opdateringer på sygdomme og behandling, praktiske kurser såsom UL og blodprøvetagning til mere organisatoriske emner vedr. overenskomst, datafangst og andre IT problemstillinger.

I middagspausen havde jeg sammen med Juliane fra Aarhus tjansen på vores SAMS stand, som var placeret inde på messen. Her var ideen, at vi skulle reklamere for vores jobportal, hvor læger skal kunne ansætte en stud.med. i sin praksis. Desværre var det kun lidt få, vi fik fat i, men vi fik gjort opmærksom på SAMS. Efter en stor lækker frokostbuffet var det tid til 2. del af kursusdelen, hvor jeg deltog i ”hovedpine i almen praksis”. Dagen sluttede med snacks og vin, og her var der god mulighed for networking blandt de andre deltagere.

Torsdag var så dagen, hvor jeg skulle være medhjælper fra kl. 7.45 – 17. Vi var ca. 8 i alt hver dag og blev fra morgenstunden iført en t-shirt og briefet om vores arbejdsopgaver. Opgaverne bestod i at hjælpe folk med at finde rundt, dele aviser ud, holde mikrofon ved de store kurser og ellers være til rådighed ved kurserne. Der var styr på organiseringen af os, og man havde rigtig god mulighed for at følge med i de kurser, man var sat på til at hjælpe ved. Juliane og jeg havde meldt os som figuranter til UL af abdomen, så det var jo en meget let tjans, og generelt fik vi rigtig meget fagligt og socialt ud af arbejdsdagen. Denne dag havde vi også god mulighed for at kigge rundt på messen i pauserne. Her fik vi prøver fra HUSK frøskaller, creme, masser af chokolade og andre gratis gadgets. Der var rig mulighed for at købe forskelligt lægegrej, eller vinde det, hvis man var heldig.

Alt i alt var det 2 fantastiske dage med masser af fagligt og socialt input. Efterfølgende har vi fået positiv feedback fra arrangørerne bag Lægedage, alt gik som forventet, og de var meget glade for vores hjælp.

Jeg kan varmt anbefale alle medicinstuderende at hive 2 dage ud af kalenderen til næste års Lægedage 2014!

Pernille Libach Hansen

Der er ingen kommentarer til dette indlæg:
Skriv en kommentar til dette indlæg
Kommentar:
Navn:
Email:

SAMS - en interessegruppe under DSAM.
Dudal Webdesign